40-års-dagen for militærkuppetonsdagden 11. september mod den folkevalgte regering, hvor Salvador Allende, Victor Jara og mange andre med dem blev myrdet og mange flygtninge kom til Sverige og Danmark, markeres med koncerten: Drømmen om fred, frihed og demokrati - Salvador Allende 40 años
Kl. 19 i Studie 2, DR Koncerthuset

Billetsalg via Billetlugen fra 5. august. Hjemmeside fredsfestival.dk/chilekoncert

De optrædende kunstnere, støttede også dengang via deres musik de chilenske flygtninge, og har gennem alle årene været aktive samfundskritiske kunstnere, med et repertoire af "sange der ændrede verden".

Konstantin Wecker
- fra München, en integreret del af den tysktalende scene med over 100 optrædender årligt og over 40 års som sangskriver og komponist. Dette er hans første koncert i Danmark. Konstantin Wecker spiller flygel og synger med stor musikalitet og troværdighed, han ledsages af den danske Nils Tuxen på guitar, kendt fra bl.a. Savage Rose samt Jo Barnikel piano.
Der vil være oversættelse af teksterne til dansk.
Pressebilleder: www.wecker.de/presse.html, Hjemmeside: www.wecker.de & vedhæftet en lidt længere omtale.

Mikael Wiehe
Da de chilenske flygtninge kom til Sverige var Mikael Wiehe en del af solidaritetsbevægelsen og i 1975 skriver han sangen til Victor Jara, som er blevet spillet utallige gange siden.
Mikael Wiehe er også en ord-djævel. Her en sanger der ikke tavst føjer sig efter vinden, Johan Lindqvist, Göteborgs Posten i anmeldelsen af det nye boxsæt: "Aldrig bli som ni - sånger och synvinklar"
Hjemmeside: mikaelwiehe.se

Arne Würgler
Sammen med Nils Tuxen er Arne Würgler igang med at indspille en ny cd, med et helt nyt udtryk. Sange herfra vil blive spillet ved koncerten. Medspillere er den unge Signe Bach Rüttel med sit fremragende banjospil og den cubanske bassist Yasser Pino Morejon. Arne Würgler bliver 70 år den 30. oktober og har i alle årene været en integreret del at den danske venstrefløj.
Hjemmeside: www.arnewurgler.dk med presselinks til billeder og biografi mm.

Oktoberkoret
Under ledelse af dirigenten Jørgen Allan Christiansen opføres et uddrag af Mikis Theodorakis suite: Canto Generale med tekst af Pablo Neruda.
Medvirkende er udover Oktoberkoret, FSB-koret og JALO-koret. Solisterne Karin Norrinder & Lasse Chr. Bach samt musikerne Christos Farmakis, bouzouki, ?? piano, Lars Bo Svendsen, guitar. Ib Lund Nielsen, bas og Morten Skøtt Knudsen, trommer.
Hjemmeside: Oktoberkoret.dk

Grupo Salvador Allende indleder om baggrunden for koncerten.

Arrangør er Valby og Sydvest mod krig i samarbejde med 3f BJMF og Grupo Salvador Allende samt enkeltpersoner.
Koncerten støttes af Velux-fonden, 1. maj fonden, Fredsvagten, IF mellemøstgruppen og Budskab fra græsrødderne m.fl.

mvh
Gerd Berlev
koncertkoordinator

Valby og Sydvest mod Krig
Trekronergade 59, 2500 Valby