Kære ven,

 

Der er ingen grund til at skrive om den meget alvorlige situation i Gaza efter Israels militære angreb i denne mail. Den er sørgeligt kendt. De utilstrækkelige reaktioner fra det officielle Danmark, EU og verdenssamfund er dybt beklagelige og skaber stærk frustration og kalder på handling fra os andre.

 

Det er helt afgørende, at mediernes dækning af krigen i Gaza politiseres og sættes ind i en historisk sammenhæng. Ellers kommer vi ingen vegne. Det er også vigtigt at undgå, at krigen alene bliver et anliggende for palæstinensere, men er en sag, som alle danskere tager stilling til.

 

Derfor har vi besluttet at indrykke en så stor annonce som mulig i en så stor dansk avis som mulig. Teksten kan ses i vedhæftede fil; de 4 kort vil blive indsat i selve annoncen i en opdateret version (med udgangspunkt i vedhæftede). Annoncen skal indrykkes af et stort antal danskere, der som os mener, at nøglen til fred ligger i Israels tilbagetrækning til de grænser, der oprindeligt var landet tiltænkt.

 

Vi skriver til dig som enkeltpersoner med et stærkt engagement i Palæstina-sagen. Annoncen skal indrykkes af flest mulige borgere (enkeltpersoner, repræsentanter, organisationer – det er op til dig selv). Den folkelige bredde er afgørende for for sagen og vi håber på din/jeres opbakning og støtte.

 

Annoncens størrelse afhænger helt og aldeles af, hvor mange bidrag, vi kan få. Ambitionen er ihvertfald at kunne bringe en stor farve-annonce i Politiken; den vil koste omtrent 70,000 kr, hvilket ved et bidrag på 200 kr svarer til 350 personer. Får vi flere penge ind, vil de blive brugt til at bringe annoncen flere steder.

 

Vis din støtte – enten som enkeltperson, som familie, fagforening, lokalafdeling osv.. Jo hurtigere pengene kommer ind, jo før kan annoncen bringes. Indsamlingen stopper dog først onsdag 14.januar kl. 18.

 

Bidraget skal indsættes på følgende konto, der virker både som bankkonto og girokonto:

Giro: 0001015 eller Bank: Reg 0268 kontonr 0001015 Mærket: ANNONCE. Husk også at skrive dit/jeres navn, hvis du ønsker, at det nævnes nederst på annoncen. Man kan selvfølgelig også vælge at være anonym, der er frit valg.

 

På forhånd tak for hjælpen!

 

HUSK at sende opfordringen videre i dit netværk straks!

 

 

Mange hilsener fra

 

 

Fathi El-Abed                                                                  og                  Trine Pertou Mach

Formand for Dansk-Palæstinensisk                                                        Forkvinde

Venskabsforening                                                                                 Mellemfolkeligt Samvirke